Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannar om misstänkte skytten: ”Har lite skumma besökare”

Artikel 3 av 4
Skottskadade kvinnan
Visa alla artiklar

Kammaråklagare Jessica Wenna är fortsatt mycket förtegen kring den skottlossning som skedde i Västerås den gångna helgen.

Annons

En 29-årig västeråsare sitter anhållen, misstänkt för mordförsök på en kvinna och under måndagskvällen anhölls en jämnårig man, misstänkt för skyddande av brottsling.

Avspärrat. Den misstänkte 29-åringens bostad i Västerås har varit avspärrad sedan i söndags.

Jessica Wenna vägrar fortfarande berätta var någonstans skottlossningen ägde rum:

– Med hänsyn tagen till utredningen kan jag inte berätta det, säger Wenna.

29-åringens bostad i Västerås har sedan i helgen varit avspärrad. Under söndagen fanns Västmanlandspolisen tekniker på plats och gjorde en undersökning.

Grannar till 29-åringen, som VLT varit i kontakt med, beskriver honom som lite av en enstöring som emellanåt har ”lite skumma besökare”.

– Han har inte gjort speciellt mycket väsen av sig, säger en annan av grannarna.

Senast onsdag kl. 12.00 måste åklagare Wenna ta ställning till om 29-åringen ska begäras häktad:

– Jag kommer först att ta ställning till detta under onsdagsförmiddagen. Skälet till det är att det hela tiden pågår utredningsåtgärder och jag måste avvakta resultaten av dessa.

Vilken relation 29-åringen och den senast anhållne har vill inte Jessica Wenna gå in på, mer än att de naturligtvis känner varandra. Hon vill inte heller säga vad han gjort sig skyldig till:

– Nej, inte mer än att han vidtagit åtgärder som syftar till att försvåra vår utredning, slutar Jessica Wenna.

Advokat Mats Hogfeldt har förordnats som målsägandebiträde för den skottskadade kvinnan och så här långt har han deltagit i ett timslångt kompletterande förhör.

Han vill inte gå in på några detaljer mer än att kvinnan blivit träffad av åtminstone ett skott i höften. Omständigheterna kring själva skjutningen kan han inte gå in på:

– Nej, det säger jag ingenting om, och understryker att kvinnan och den misstänkta 29-åringen träffades första gången som sent som i december förra året.

– Hon har alltså inte tidigare anmält honom för grov kvinnofridskränkning utan det ärendet handlar om en annan kvinna, säger Mats Hogfeldt.

Enligt åklagare Jessica Wenna är kvinnans tillstånd stabilt även om hon, förmodligen, tvingas genomgå ytterligare en operation.

Alla artiklar i
Skottskadade kvinnan
Annons