Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittades blodig i Skultuna – men brottsoffret vill inte medverka i polisutredningen

Fredagen den 24 februari inträffade en händelse i Skultuna som fick hela samhället att oroas – en blodig man hittades utanför apoteket strax efter öppningsdags på morgonen.

Annons

Den 22-årige mannen, hemmahörande i Västerås, hade skador i ansiktet och på armen som vållats av någon sorts vasst föremål.

22-åringen hittades av en av apotekets kunder som kontaktade polis och ambulans. 22-åringen fördes till sjukhus för vård av skador som inte betecknades som allvarliga.

En stor polisinsats genomfördes i Skultuna . Oron för vad som kan ha hänt gjorde att skolor och förskolor stängdes – barnen hölls inomhus av säkerhetsskäl.

Rykten om vad som skett och allmän oro för att 22-åringen kanske fallit offer för någon knivman som valde offer slumpvis ledde till rädsla och mer rykten.

Det visade sig dock tidigt i utredningen att 22-åringen själv inte ville medverka i någon polisutredning.

– Han ville inte prata med oss helt enkelt, säger Anders Hedström, presstalesperson vid Västmanlandspolisen.

Det är en klar indikation på att våldet haft en orsak, även om polisen inte vill spekulera i den saken – offer och gärningsman kan inte ha varit helt obekanta med varandra och det kan röra sig om någon gammal osämja eller affär som gått snett.

Polisen kunde därför tidigt gå ut med information att det inte var någon fara för allmänheten: Det var inte fråga om något vansinnesdåd mot slumpvis utvalt offer och därmed behövde ingen utomstående oroas.

Skolstängningen skedde utom polisens kontroll:

– Det var ledningen på skolorna och förskolorna som fattade besluten om att stänga, säger Anders Hedström och förklarar:

– Det var inte vi som rekommenderade dem att stänga. Men jag har förståelse för att de fattar sådana beslut.

Polisutredningen i frågan står just nu stilla – vill inte brottsoffret berätta vem som överfallit och skurit honom, och orsakerna till detta, så kan polisen inte heller hitta någon misstänkt eftersom ingen annan tycks ha varit vittne till dådet än offer och gärningsman.

Läs också: 22-åring överfallen i Skultuna

Mer läsning

Annons