Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högg man med kniv efter hot om Hells Angels – döms till fängelse

En 42-årig man trodde att en annan man skulle skicka Hells Angels på honom. Som svar på hotet knivhögg 42-åringen mannen. På måndagen stod det klart att 42-åringen döms till 1.5 års fängelse för grov misshandel.

Annons

Det var den 16 juni som 42-åringens exsambo beklagade sig över 42-åringen för en kollega. Enligt kvinnan ska kollegan då ha ringt någon från Hells Angels och beställt ett mord på hennes exsambo. När 42-åringen fick kännedom om detta, ska han ha sökt upp ex-sambons kollega i dennes hem, och attackerat honom med kniv.

Som en del av bevisningen finns ett sms från exsambon där hon skrivit till 42-åringen att "han har ringt Hells Angels på dig". I domen framgår att kollegan under kvällen sagt till exsambon att ”Synd att man inte känner någon på HA (Hells Angels) då”. Dock framgår också att kollegan inte känner någon ur Hells Angels eller ur någon annan liknande gruppering.

I domen står vidare att läsa hur exsambons kollega vaknar av att det står en främmande man i hans dörren till hans sovrum. Därefter ska kollegan enligt domen blivit knivstucken i benet och i flanken. Han fick också flera skador i ansiktet. Mannen har i förhör uppgett att han under attacken trodde att han skulle dö.

Den nu dömde 42-åringen har uppgett att han ville skrämma mannen att ta tillbaka hotet. 42-åringen menar dock att det skulle ha uppstått bråk i lägenheten och att han inte haft för avsikt att skada mannen på det sätt som skedde.

Tingsrätten konstaterar att Hells Angels nämnts i samtal mellan 42-åringen och exsambon och också mellan exsambon och hennes kollega. Rätten konstaterar också att exsambon förmedlat till 42-åringen att hennes kollgea gett Hells Angels i uppdrag att på något sätt skada honom.

Det faktum att 42-åringen olovligen tog sig in i målsägarens bostad, och att han var beväpnad med kniv menar tingsrätten är en klar indikation på att 42-åringen hade avsikt att bruka allvarligt våld mot målsägaren.

I domen står att läsa: "Misshandelsbrottet är att anse som grovt med hänsyn till att det förövats med kniv nattetid efter ett olovligt inträngande i offrets bostad och mot en person som haft svårt att försvara sig."

Västmanlands tingsrätt dömer nu 42-åringen till ett år och sex månaders fängelse för grov misshandel.

Läs mer: Knivskar man – rädd för att själv mördas

Läs mer: Knivskar man för att avvärja hot – åklagaren yrkar på 1,5 års fängselse för grov misshandel

Mer läsning

Annons