Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsförsök i villaområde orsakade pådrag på Bjurhovda: "Fick flera samtal från boende"

Vid 23.30 under den sena söndagskvällen började polisen få samtal från oroliga boende på norra Bjurhovda. Enligt polisen ska en eller flera gärningsmän ha försökt bryta sig in i hus i området.

Annons

Under söndagsnatten åkte polisen med flera patruller till ett villaområde på norra Bjurhovda i Västerås där flera inbrottsförsök ska ha inträffat under kvällen. Enligt polisen ska flera boende i området ha larmat efter att ha blivit oroliga.

– Vi var på plats och letade efter den eller de som gjort det här men vi har inte frihetsberövat någon för brotten. Vi fick in flera samtal från boende som var oroliga så vi åkte till platsen för att lugna dem och leta efter gärningspersonen eller gärningspersonerna, säger Linnéa Hultberg, LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Efter en viss tids sökande hittade polisen en man i 40-årsåldern vid platsen men det är fortfarande oklart om han ska ha försökt bryta sig in i någon bostad.

– Vi kan inte knyta honom till inbrottsförsöken men han sitter frihetsberövad eftersom att han var efterlyst av en annan anledning, säger Linnéa Hultberg.

Mer läsning

Annons