Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivskar man – rädd för att själv mördas

Det var tidigt den 16 juni i en bostad i Västerås som den 42-årige mannen attackerade någon som han trodde hade beställt ett mord på honom, rapporterar SVT Västmanland.

Annons

42-åringens före detta sambo bodde för tillfället hos en kollega då hon hade svårt att hitta eget boende. Under kvällen den 16 juni satt kvinnan och drack vin med kollegan och beklagade sig över 42-åringen, rapporterar SVT Västmanland. Enligt kvinnan ska då kollegan ringt någon från Hells Angels och beställt mord på hennes exsambo.

Kvinnan ska då ha blivit rädd och kontaktat 42-åringen som blev ännu räddare, som senare sökte upp kvinnans kollega. Han vaknade upp av att 42-åringen stod i hans sovrum. Kollegan menar vidare att 42-åringen kastat sig över honom och rispat och huggit honom med kniv. Enligt åtalet ska mannen blivit knivskuren i ansiktet, på bröstkorgen, på bålen och ena benet.

42-åringen nekar till brott, menar att han ville få exsambons kollega att ta tillbaka beställningen samt att han agerade i självförsvar. Offret säger dock att han bara försökt verka tuff inför kvinnan och att det bara var ett skämt att han skulle beställa mord från Hells Angels.

42-åringen sitter häktad för grov misshandel i väntan på rättegång som startar den 17 juli.

Mer läsning

Annons