Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krockade – visade annans körkort för polisen

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en singelolycka vid Skallbergsmotet vid 16.35-tiden på torsdagen. Där hade en förare kört in i ett vägräcke.

Annons

Till en början trodde polisen att det rörde sig om trafikolycka utan personskador. Men efter att polisen pratat med föraren, och de två passagerarna, visade det sig att föraren, en 19-årig man, initialt hade ljugit om sina ID-uppgifter.

För polisen visade mannen upp en annan persons körkort, en man som inte fanns på platsen. Det visade sig att den 19-årige mannen inte hade något eget körkort. Han uppvisade dessutom tecken på att vara narkotikapåverkad.

– Mannen vägrade att prata med oss och när vi kontaktade den riktiga ägaren till körkortet berättade han att körkortet varit borta i två år, säger Linnéa Hultberg, LKC-befäl på Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Och historien slutar inte med det. Bilen som mannen krockade med var en hyrbil som var hyrd med körkortet som inte var 19-åringens.

Mannen greps på platsen och misstänks numera för grovt ringa narkotikabrott genom eget bruk, grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt bedrägeri medelst urkundsförfalskning. Under kvällen kommer polisen ta kontakt med åklagare.

Mer läsning

Annons