Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna attackerade personal med sax – misstänks för dråpförsök

En kvinna i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för försök till dråp. Detta efter att hon på torsdagsmorgonen ska ha attackerat personal på ett boende i Västerås med en sax. Under fredagen hålls förhör med den misstänkta kvinnan.

Annons

Vid 7.30-tiden på torsdagsmorgonen larmades polisen till ett behandlingshem i Västerås. Där hade en av de boende, en kvinna i 25-årsåldern, av okänd anledning blivit aggressiv och försökt attackera en medarbetare ur personalen med en sax.

– Hon försökte hugga en ur personalen och sitter nu anhållen misstänkt för försök till dråp, säger Sofie Tornin, förundersökningsledare vid polisens utredningsjour i Västerås.

Enligt vad polisen uppger på sin hemsida ska gripandet av kvinnan ha varit helt odramatiskt.

Hur kommer det sig att brottsrubriceringen blev just försök till dråp?

– Om man försöker hugga någon med en sax får det anses vara ett livsfarligt vapen. Och i samband med det ska hon dessutom ha uttalat saker som styrker att det handlar om försök till dråp.

I en första version av den här artikeln påstods att ingen blev skadad i samband med saxattacken, men på fredagen uppgav polisen på sin hemsida att målsäganden blev lindrigt skadad.

Polisen skriver vidare att brottsrubriceringen kan komma att ändras. Under fredagen den 1 december ska förhör hållas med den misstänkte som därefter ska redovisas för åklagaren för att denne ska kunna fatta ett nytt beslut i ärendet.

Mer läsning

Annons