Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låtsades vara kvinna på dejtingsida – lurade främling på 60 000 kronor

En man i Värmland lurades att föra över 60 000 kronor till en man i Virsbo.

Annons

Händelsen inträffade i slutet av 2014. Det som framkommit i förundersökningen är att mannen från Värmland fick kontakt med en kvinna på en dejtingapp. Hon sade att hon hade problem med sin bankdosa och frågade mannen om han kunde hjälpa henne med en överföring – vilket han gjorde genom att knappa in de koder som hon uppgav på sin bankdosa.

Efter det slutade chatten och de hade ingen mer kontakt. Mannen upptäckte att det saknades 60 000 kronor som hade förts över till ett för honom okänt kontonummer som tillhörde en man.

Den man som har erhållit pengarna bor i Virsbo och förnekar brott. Överföringen syns dock på hans kontoutdrag. Pengarna har han spenderat och fört över till andra personer. Han har uppgett att hans bankdosa har varit försvunnit men sedan dykt upp i byrån igen.

Mannen åtalas nu för olovligt förfogade. Därutöver åtalas han för elva fall av grov olovlig körning, sex fall av rattfylleri, åtta fall av ringa narkotikabrott, två brott mot knivlagen och ett brott mot vapenlagen eftersom han innehaft skarpa patroner.

Mer läsning

Annons