Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma döms för misshandel av sitt barn

En kvinna i 40-årsåldern döms för flera fall av misshandel av ett av sina barn. Vid ett tillfälle ska kvinnan också gett barnet en kniv och uppmanat barnet att hugga henne med den.

Annons

Vid tre tillfällen sedan 2015, har kvinnan misshandlat ett av sina barn. Vid ett av tillfällena har kvinnan, enligt domen, slagit sitt barn i ansiktet flera gånger med knytnäven.

Vid ett annat tillfälle ska hon också ha slagit barnet i ansiktet. Därefter ska hon ha tagit fram en kniv ur en kökslåda, gett den till barnet och uppmanat att barnet skulle hugga henne med kniven. När barnet inte gjorde som hon uppmanade, kallade hon barnet för en "jävla fegis".

I domen står att läsa hur barnet själv beskriver en av misshandelssituationerna:

"Modern försökte sedan ta ett stryptag på (barnet) genom att greppa runt (barnets) hals under sin arm /.../. Hon slog sedan (barnet) på vänster käke eller höger öga /.../. "Slaget träffade nära tinningen och gjorde skitont."

Flera vittnen styrker barnets berättelser om de olika händelserna

Kvinnan döms nu av Västmanlands tingsrätt till skyddstillsyn. Hon ska också underkasta sig den brottsavhållande behandling som frivården föreskriver.

Kvinnan är sedan tidigare dömd till fängelse, bland annat för två fall av misshandel och hemfridsbrott, riktade mot hennes dåvarande make.

Kvinnan döms mot sitt nekande.

Mer läsning

Annons