Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för att ha bitit och sparkat sin flickvän

Hon har blivit slagen, biten och sparkad. Hennes pojkvän åtalas nu för misshandel och olaga hot.

Annons

En 23-årig västeråsare åtalas för att ha misshandlat sin några år yngre flickvän. Det hände den 16 december i samband med att de festade tillsammans.

Mannen var svartsjuk och kontrollerande, enligt flickvännen. Hon fick inte gå på krogen utan att han var med. Utanför nattklubben Publik kallade han henne nedsättande ord och slog henne.

Under kvällen och natten fortsatte de att bråka. Hemma hos honom ska mannen ha bitit, knuffat omkull och sparkat henne.

Mannen var berusad och har haft svårt att minnas vad som hänt, men har sagt i förhör att det flickvännen sagt troligen stämmer. Han har inte kunnat förklara beteendet annat än att han kan förlora kontrollen då han druckit och att han är väldigt svartsjuk.

Han åtalas för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot eftersom han vid ett tillfälle sagt att han tänkte döda flickvännen. Mannen har varken förnekat eller erkänt brott på grund av att han inte minns händelserna. Han har i förhör erkänt att han knuffat omkull henne och haft sönder hennes mobiltelefon, men minns inte att han sparkat henne.

Flickvännens skador har styrkts av fotografier och rättsintyg. Nu ska Västmanlands tingsrätt avgöra om bevisen räcker till en fällande dom.

Läs också: 40-åring slog sambo i bråk om läsplatta – frias av rätten

Läs också: Man misstänks ha bitit och slagit sin partner

Mer läsning

Annons