Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man rånad och misshandlad i centrala Västerås – polisen söker vittnesuppgifter

Vid 10.40-tiden blev en man rånad på Biskopsgatan i centrala Västerås.

Annons

Rånet ska ha inträffat på gångbron mellan Biskopsgatan och Skarpskyttebron. Rånarna ska efter brottet ha flytt mot Djäkneberget.

Mannen, född –91, blev rispad i ansiktet med en kniv och misshandlad under rånet. Han blev av med både pengar och mobil och kunde därför inte kontakta polisen förrän 20 minuter senare.

Polisen har sökt i området efter de två misstänkta gärningsmännen med flertal patruller. De misstänkta beskrivs som två maskerade män cirka 170 respektive 190 centimeter långa. De båda ska ha varit svartklädda vid tidpunkten för rånet.

– Vi har har sökt av centrala Västerås och området Djäkneberget i riktning mot Pettersberg. Vi har bra signalement på gärningsmännen och kommer under dagen gå över till allmän spaning, säger Mats Länn, befäl vid Västeråspolisen.

En anmälan om rån har upprättats och polisen ber allmänheten att kontakta de på 114 14 med eventuella tips och iakttagelser.

– Vi har haft förhör med den rånade mannen. Han vittnar om att rånarna var klädda i svarta vindjackor och jeans. Båda ska ha varit maskerade upp till ögonen och haft svarta mössor, avslutar Mats Länn.

Ambulanssjukvården ska inte ha varit inblandad i fallet. Huruvida mannen själv kommer att söka vård finns det i nuläget inga uppgifter om.

Mer läsning

Annons