Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män trängde sig in i villa på Brattberget – misstänks för mordförsök

På lördagskvällen utsattes en man för mordförsök på Brattberget i Arboga. Han ska inte vara allvarligt skadad.

Annons

Två män och en kvinna är anhållna för mordförsök. De greps efter beskrivning från offret, som var bekant med de som attackerade honom.

– Vi har anhållit två personer och en tredje är anhållen för mordförsök i sin utevaro. Jag vet inte så mycket mer i nuläget utan ärendet hanteras av krimjouren i Västerås, säger Jan Sjöberg, utredare vid polisen i Köping, tidigt på måndagsmorgonen.

Krimjouren i Västerås kunde nu på måndagsförmiddagen bekräfta att alla är gripna, även den tredje misstänkta. De misstänkta är två personer i 30-årsåldern och en person i 45-årsåldern. Alla tre misstänkta är kända av polisen sedan tidigare.

– De två männen trängde sig in i mannens bostad och slog mannen med tillhyggen. Det var grovt våld och därför är de anhållna för mordförsök, säger Helene Daun, på krimjouren i Västerås.

Hur allvarligt skadad blev mannen?

– Han fick kraftiga skador, men har fått lämna sjukhuset, säger Helene Daun.

Mannen som blev utsatt för mordförsöket är i 40-årsåldern och bor i huset där gärningsmännen trängde sig in.

Vad händer nu?

– Vi gör en teknisk undersökning på brottsplatsen. Åklagare är inkopplad, säger Helene Daun.

Åklagare har nu 72 timmar på sig att ta ställning till om de anhållna ska häktas. Då ska åklagaren lämna in en häktningsframställan till domstol.

På tisdagsmorgonen berättar utredningsjouren att två av tre misstänkta personer fortfarande är anhållna. Den tredje personen är frigiven.

I en tidigare version skrev vi att mordförsöket skedde natten till måndagen.

Annons