Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade kvinna – hamnar i fängelse ett halvår

Osämja efter en separation ledde till att en kvinna i 20-årsåldern blev misshandlad – nu har två Arbogabor dömts för misshandeln.

Annons

En man och en kvinna i 20-årsåldern separerade, men en dag i december 2015 var mannen hemma hos kvinnan i deras tidigare gemensamma bostad i Arboga för att hämta lite saker.

Han hade med sig en kompis, hemma hos exflickvännen, och exflickvännen hade en väninna hos sig.

Någon gammal osämja tycks ha blossat upp mellan mannen och exflickvännens väninna.Enligt vad som framgick blev väninnan knäad och slagen med knuten näve i lägenheten. Hon tog sig loss och sprang ut, med mannen efter. Han slog ner henne och fick förstärkning av sin kompis som sparkade henne.

Mannen och kompisen åtalades för misshandel. Inför rätta hade de andra versioner av händelseförloppet, men tingsrätten anser inte att de båda åtalade är trovärdiga.

I stället litar de på den misshandlade kvinnans vittnesmål som också backas upp av läkarintyg om skadorna.

Mannen, i dag 26 år gammal, döms för misshandel till sex månaders fängelse. Han ska betala drygt 25 000 kronor i skadestånd till den misshandlade.

Mannens kompis, i dag 21 år gammal, döms också för misshandel, men hans del i den var betydligt mindre och begränsades till någon spark. Han döms till skyddstillsyn och ska betala drygt 7 000 kronor i skadestånd till den misshandlade.

Mer läsning

Annons