Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt våldtäktsman från Sydnärke jagas av polisen : "Han är jättefarlig och har hög återfallsrisk"

I fredags begärdes 38-åringen häktad i sin frånvaro men är fortfarande på fri fot. Mannen är misstänkt för flera grova våldtäkter som ska ha kopplingar till Örebro-området. Mannen är dessutom tidigare dömd för liknande brott.

Annons

"Han är jättefarlig och har hög återfallsrisk", säger Jonas Lennestål, expert på sexuellt våld, till TT.

NA skrev i fredags om 38-åringen som är misstänkt för fyra fall av grov våldtäkt samt olaga frihetsberövande. Brotten ska ha skett mellan den 17 och 19 maj någonstans i Sverige. Mannen har tidigare bott i Sydnärke. Han är sedan i fredags begärd häktad i sin frånvaro men är ännu inte gripen.

"Vi går inte ut med var misstänkta eventuellt kan befinna sig. Men vi har inte gripit honom, så mycket kan jag säga", säger jourhavande förundersökningsledare Bo Olsson till Barometern på måndagen.

Förundersökningsledare är åklagaren Christine Chi i Örebro. Hon är mycket förtegen om ärendet och vill till exempel inte säga om det rör sig om ett eller flera offer.

– Det finns en koppling till Örebro, men utredningen är i ett sådant skede att jag inte kan säga mer än så.

Mannen är bosatt i Småland och dömdes 2009 av Göta hovrätt till åtta års fängelse för grov våldtäkt, olaga frihetsberövande och misshandel. Mannen hade i mars det året hållit en kvinna samt två tonårsflickor fångna i cirka 18 timmar under en bilresa mellan Hultsfred och Linköping.

► För prenumeranter och Plus-kunder

Sexsadist begärd häktad av Örebroåklagare – misstänks för fyra grova våldtäkter

Mer läsning

Annons