Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens insats på Bäckby, Råby och Hammarby – beslagtar 14 fordon

Västmanlands poliskår har länge fokuserat särskilt på områden som kategoriseras som utsatta. Koncentrationen ter sig på många sätt, bland annat så fokuseras det på mopeder.

Annons

Polis, polisbil, utryckning, blåljus, larm

Under den senaste veckan så har 14 tvåhjuliga fordon beslagtagits i dessa utsatta områden. Det ska i synnerlighet handla om mopeder som befaras vara stulna.

Läs mer: [+] Tonåringar sabbar Bäckby

- Förutom att de är stulna så används de i vissa fall i annan brottslig verksamhet. Man kör snabbt på cykelbanor och bland folk. I några fall har de kört på och skadat människor, säger Joanna Jonasson, polisinspektör i lokalpolisområde Västerås.

Poliskontroll av en personbil på Bäckby,

Läs mer: [+] Stor polisinsats på Råby

Området Bäckby klassas som utsatt, och arbetets huvudsakliga mål är att öka tryggheten i området. Den olagliga körningen upplevs som ett orosmoment av allmänheten och flera talar om den otrygghet som medföljer.

Läs mer: [+] Flerbilsbränder på Bäckby – anmälan om skadegörelse upprättad

Att öka tryggheten i området är ett av våra löften till medborgarna. Därför är den här typen av beslag extra viktigt. De kriminella ska veta att vi är på plats och jobbar mot all den typ av brottslig verksamhet som finns i området. Det ska vara jobbigt att vara kriminell, säger Joanna Jonasson.

Efter en polisjakt på motorcykel.

Mer läsning

Annons