Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfyllerist misstänkt för nattligt inbrott på byggvaruhus – greps när brottet uppdagades

En 35-årig man blev misstänkt för rattfylleri och olovlig körning vid en poliskontroll på Erikslund under natten mot fredag. En borrmaskin som mannen hade i bilen misstänktes vara stulen.
En timme senare kunde verktyget knytas till ett alldeles färskt inbrott.
– Vi gjorde det precis, det var varit inbrott på Bauhaus så den kommer förmodligen därifrån, säger Thomas Gustafsson vid polisen.

Annons

Mannen blåste positivt i polisens sållningsinstrument vid rutinkontrollen som genomfördes på Erikslund strax före klockan 03. Han togs med till polisstationen för förhör och provtagning, som visade att han hade 0,36 promille alkohol i blodet. Då han saknar körkort blev han även misstänkt för olovlig körning och en borrmaskin som hittades i bilen togs i beslag då polisen misstänkte att den var stulen.

Läs också: Markvibratorer stals från byggarbetsplats

Har ni knutit borrmaskinen till något specifikt inbrott?

– Ja, vi gjorde det precis, säger Thomas Gustafsson, befäl vid polisens kommunikationscentral, strax före klockan 04:30.

– Det har varit inbrott på Bauhaus där ute så den kommer förmodligen därifrån. Så nu är han gripen, misstänkt för stöld alternativt häleri.

Borrmaskinen ska vara värd omkring 18 000 kronor.

Läs också: Misstänkta tjuvar försökte stjäla däck från tält – vittnen stoppade stölden

Larmet om inbrottet inkom till polisen först en timme efter att mannen stoppats rattonykter. En väktare hade då kontrollerat ett inbrottslarm på byggvaruhuset och konstaterat att det handlade om ett fullbordat inbrott.

– Vi är på plats där ute nu för att titta vad det finns för spår och säkra.

Platsen har spärrats av och brottsplatsundersökning kommer göras under morgonen.Polisen kontaktade jourhavande åklagare som tidigt på fredagsmorgonen beslutade att anhålla 35-åringen. Han sitter nu inlåst medan utredningen mot honom fortsätter, han kommer att förhöras mer ingående om de brott han misstänks för.

Mer läsning

Annons