Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salabo fick stryk på jobbet – västeråsare döms till fängelse

I december 2016 utbröt ett bråk mellan två anställda på ett företag i Västerås. Bråket slutade med sjukhusvård för den ene och fängelse för den andre.

Annons

De båda männen var anställda av ett och samma företag, företaget är underleverantör till ett annat företag i Västerås.

En dag i december 2016 befann de båda männen sig i det andra företagets lokaler i Västerås och något sorts missförstånd ledde till en dispyt som eskalerade till hårda ord mellan de två männen.

En av männen, hemmahörande i Sala, bad det andra företagets personal som hört bråket om ursäkt. Den andre mannen, hemmahörande i Västerås, blev dock ännu argare och tog tag i den förste mannen och knuffade eller drog honom åt sidan så att han föll några trappsteg nerför en trappa och landade på ett hårt golv.

Den misshandlade Salabon bröt bland annat ett finger och fick vara sjukskriven någon månad eftersom han inte kunde utföra sitt vanliga jobb med de skador han fick, innan de var helt läkta.

Västeråsaren, en 31-årig man, miste omedelbart jobbet efter händelsen. Han åtalades också vid Västmanlands tingsrätt för misshandel.

31-åringen förklarade sitt handlande med att han hade dålig impulskontroll.Han dömdes av Västmanlands tingsrätt till två månaders fängelse och ska betala 11 000 kronor i skadestånd till den misshandlade Salabon.

Mer läsning

Annons