Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samband mellan skjutningar utesluts inte

Efter flera skottlossningar runt om i Sverige under det senaste dygnet utesluter inte polisen att de kan vara sammankopplade.

Annons

Tomhylsor markerades ut av polisens tekniker efter skjutningen i Västerås på fredagen.

I Västerås sköts två män på fredagseftermiddagen. Även i Uppsala, Stockholm och Malmö inträffade skjutningar på fredagen.

I Uppsala dog en man i 30-årsåldern av sina skottskador. Även i Tensta i Stockholm dog en person efter att ha blivit förd till sjukhus.

Polisen undersöker om det kan finnas något samband mellan de olika fallen.

– Vi vet inte, men utifrån det som har hänt hos oss så tittar vi på det, och det gör vi rutinmässigt kring den typen av brott, säger Christer Nordström, polisens presstalesperson i Uppsala.

– Vi utesluter inte att det kan handla om någon uppgörelse, konflikt. Men vi har inget konkret motiv ännu, säger Christer Nordström om Uppsalafallet.

De olika polisregionerna har kontakt med varandra för att reda ut eventuella samband, vilket är naturligt när det gäller den här typen av grov brottslighet.

Vid 15.30-tiden på lördagseftermiddagen fanns fortfarande ingen misstänkt eller gripen i Västeråsfallet, där två män sköts.

Polisen arbetar i nuläget med vittnesförhör och trygghetsskapande åtgärder i området Stohagen där skjutningen ägde rum.

De två skottskadade männen är kvar på sjukhus. En är lindrigt skadad och den andra är allvarligare skadad, säger polisens presstalesperson Anders Hedström.

Är de skadade kända av polisen sedan tidigare?

– Jag vill inte kommentera det i nuläget, säger Anders Hedström.

Mer läsning

Annons