Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skallbergsmordet: Man sköts ihjäl i sömnen – frun och mordmisstänkt fortsatt häktade

Artikel 25 av 41
Mordet på Skallberget
Visa alla artiklar

Den man som misstänks för mordet på en 42-årig man på Skallberget i december, hålls fortsatt häktad efter beslut från tingsrätten på fredagen. Offrets fru, som suttit frihetsbrövad misstänkt för medhjälp till mord, har även hon omhäktats.

Annons

TV: Åklagaren om varför utredningen tar lång tid.

I mitten av juni greps mannen och kvinnan, bägge misstänkta för mordet på en 42-årig man på Skallberget i december 2016.

Mannen häktades senare på sannolika skäl misstänkt för mord. Han misstänks dessutom för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Kvinnan häktades även hon, på sannolika skäl, misstänkt för medhjälp till mord. Sannolika skäl är den högre misstankegraden.

Under fredagen hölls en ny häktningsförhandling i Västmanlands tingsrätt där det alltså beslutades att den misstänkta kvinnan ska omhäktas. Under eftermiddagen kom beskedet att även mannen kommer att vara fortsatt häktad. Där hölls dock ingen ny häktningsförhandling, utan åtalsförlängning medgavs utan förhandling.

Åklagare Helena Lundgren har tidigare sagt att hon hoppas kunna väcka åtal under hösten. Nytt datum för åtal efter fredagens besut är 15 september.

– Jag tror inte att jag kommer att hinna väcka åtal tills dess, säger åklagare Helena Lundgren.

Det var den 10 december förra året som den 42-årige mannen hittades skjuten i en lägenhet på Skallberget. Enligt uppgift ska han ha skjutits ihjäl i sömnen. Polisen har tidigare uppgett att saker i utredningen tyder på att gärningsmännen var ute specifikt efter mannen som sköts ihjäl.

Alla artiklar i
Mordet på Skallberget