Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjutningen på Tessingatan: En av de misstänkta försatt på fri fot av åklagare

Artikel 14 av 20
Skottlossningen på Tessingatan 2017
Visa alla artiklar

Tidigare i veckan försattes en av de män som misstänks för medhjälp till försök till mord på fri fot av åklagare. Misstankarna mot honom kvarstår.

Annons

Det var natten mot lördag den 29 juli, som en 22-årig man sköts ner i korsningen Tessingatan/Brahegatan. Mannen fick livshotande skador.

En av de personer som tidigare suttit häktad, misstänkt för medhjälp till försök till mord, försattes på onsdagen på fri fot av åklagare.

– Misstankarna mot honom kvarstår. Misstanken är inte oförändrad i styrka, men det är inte proptionelligt att han ska sitta frihetsberövad, säger åklagre Jerry Ramberg. Det är en bedömning jag har gjort och han försattes på fri fot på min begäran.

Sedan tidigare sitter två personer häktade i ärendet. Då de suttit frihetsberövade olika lång tid, har åklagaren två åtalsfrister att förhålla sig till.

– Första åtalstiden löper ut den 18 oktober, och den andra den 26 oktober. Men som det ser ut i nuläget kommer inte förundersökningen att vara klar tills dess, säger åklagare Jerry Ramberg.

Alla artiklar i
Skottlossningen på Tessingatan 2017
Annons