Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snattare slog butiksbiträde – döms till fängelse

Snattaren ville inte lämna tillbaka det han snattat – och slog butiksbiträdet i ansiktet. Hovrätten ändrar inte tingsrättens fängelsedom.

Annons

En dag i juli 2015 var en alkoholpåverkad, i dag 22-årig, man inne i en butik i centrala Kungsör. Han ertappades där med snatteri men han ville inte lämna tillbaka varan han snattat.

I stället slog 22-åringen butiksbiträdet som fick ont i ansiktet av slaget. Ett annat butiksbiträde tryckte på överfallslarmet, polis kopplades in och 22-åringen åtalades för misshandel.

I september 2016 dömde Västmanlands tingsrätt 22-åringen till en månads fängelse för misshandel, snatteri och för ett annat, orelaterat, innehav av en mindre mängd narkotika. Han skulle också betala en tusenlapp i skadestånd till butiksbiträdet.

Tingsrätten lyssnade inte på 22-åringens förklaring om att han bara ryckte sig loss från butiksbiträdets grepp utan att slåss – tingsrätten trodde mer på butiksbiträdet och det faktum att kollegan till biträdet såg butiksbiträdet omedelbart efteråt rödflammig i ansiktet efter slaget.

Domen överklagades till Svea hovrätt av 22-åringen som ville slippa fängelse. Hovrätten fastställer nu i en kortfattad dom fastställer tingsrättens dom i alla avseenden.

Mer läsning

Annons