Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare dömd dödshotade åklagare och hennes barn på Facebook

En man från Kungsör åtalas nu för att riktat dödshot mot en åklagare och hennes barn. Han åtalas också för olaga hot och sexuellt ofredande. Åklagaren fick för flera år sedan mannen dömd för bland annat misshandel och olaga hot.

Annons

I somras fick åklagaren en vänförfrågan på Facebook från en man hon inte kände till. När hon gick in på mannens Facebookprofil fanns där en bild på en gravsten med texten "Inför döden är vi alla lika". I anslutning till bilden hade mannen skrivit ut åklagarens namn och namnet på hennes barn.

Mannen hade på sin Facebooksida lagt upp den här bilden tillsammans med namnet på åklagaren och hennes barn. Bild ur polisens förundersökning.

Polisens it-tekniker lyckades via Facebookkontot spåra den nu misstänkte mannen. På Facebookkontot fanns också sexuella anspelningar riktade mot åklagaren.

Nu åtalas mannen misstänkt för övergrepp i rättssak alternativt hot mot tjänsteman, olaga hot och sexuellt ofredande. Han åtalas också för våldsamt motstånd mot de poliser som skulle hämta in mannen till förhör.

Den nu åtalade mannen dömdes för flera år sedan till rättspykiatrisk vård för bland annat misshandel och olaga hot – en förundersökning som den nu utsatta åklagaren drev.

Den åtalade mannen nekar till brott.

Mer läsning

Annons