Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare ostraffad kvartett på brottsturné i stall – tingsrätten förvånad

Fyra personer stal ridutrusning för totalt 88 500 kronor från fem olika stall under 2014. Samtliga döms för stöld av Västmanlands tingsrätt.

Annons

Fyra personer, två 22-åriga kvinnor, en 22-årig man och en 29-årig kvinna, åkte runt och gjorde inbrott i olika stall i Arboga och Kungsör under perioden 2–10 juni 2014.

Totalt stal de ridutrustning för 88 500 kronor från fem olika byggnader och sju målsäganden.

De tre kvinnorna har erkänt brott. Mannen har erkänt att han har hjälpt till genom att skjutsa kvinnorna till och från brottsplatserna och att i några fall har burit och flyttat godsen.

Ingen av personerna är straffade för något brott tidigare och tingsrätten anser inte att det finns ett övervakningsbehov.

Tingsrätten skriver i sin dom att "det måste anses förvånande att ett antal tidigare ostraffade personer så plötsligt ger sig ut på vad som kan betecknas som en mindre brottsturné. Speciellt som de sedan heller inte fortsatt med brott".

Alla fyra åtalade för brotten döms till villkorlig dom. De ska även betala skadestånd till de sju målsägandena som täcker deras försäkringssjälvrisker.

Två i kvartetten är hemmahörande i Arboga kommun och två i Kungsörs kommun.

Läs även: En till sjukhus efter singelolycka utanför Munktorp

För Plus-kunder och prenumeranter: VW Touranen viktig bevisning och fler vittnesförhör i rättegången om sommarstugemorden

Mer läsning

Annons