Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåring dödshotad efter tvist om trasig bil

En 19-årig Arbogabo sålde en bil via nätet. Köparen var inte nöjd med bilen och krävde att köpet skulle gå tillbaka och köparen blev arg. Det slutade med ett åtal vid Västmanlands tingsrätt.

Annons

Bakgrunden är att 19-åringen tänkte sälja sin bil. En 31-årig man från Östergötland nappade och gjorde upp om att köpa bilen för 7 000 kronor en dag i julas.

Säljaren tog med sig en några år yngre kamrat för säkerhets skull, ifall det skulle bli något tjafs och eftersom han skulle sälja bilen från sin bostad.

Enligt vad säljaren, 19-åringen, sade så upplystes köparen om att kylarslangen var dålig, en inte oväsentlig detalj.

Pengar utväxlades och papper skrevs på. Allt var frid och fröjd – en dag.

Det visade sig nämligen att kylarglykolen läckt ut och bilen blev obrukbar enligt köparen. Han ringde 19-åringen och ville att köpet skulle gå tillbaka.

19-åringens kamrat var med även då och hörde att stämningen i samtalet inte var den bästa och föreslog att 19-åringen skulle slå på högtalartelefonen. Både han och 19-åringen hörde 31-åringen säga att om inte 19-åringen skulle låta affären gå tillbaka och betalade tillbaka de 7 000 kronorna skulle han söka upp 19-åringen och slå huvudet av honom.

I polisförhör har 31-åringen nekat till att ha använt några hot. Det är inte klart när rättegången kan ske, så att Västmanlands tingsrätt kan reda ut vad som sagts och vad som hänt.

Mer läsning

Annons