Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots uppmaning att tänka på var befann sig: 45-åring begick ett brott inne i polishuset

Under pågående polisförhör dödshotade en 45-årig man en kvinna som hade anmält honom. "Det blir inte lugnt förrän hon ligger två meter under jorden", sade han.

Annons

Den 15 juli var en 45-årig man inne på polishuset för förhör. Han var misstänkt för att ha ofredat en kvinna – som anmält honom bland annat för vad han skrivit till henne på Facebook.

Mannen blev under förhöret mycket upprörd och dödshotade kvinnan som anmält honom. Enligt anteckningarna från förhöret sade han: "enda sättet att få slut på detta är att ta hennes liv på endera sättet, det blir inte lugnt förrän hon ligger två meter under jorden."

Polisinspektören frågade om han var medveten om att han just uttalat ett hot. Trots det sade han det ytterligare en gång, att det bästa för att få slut på alla anmälningar vore om kvinnan låg under marken. Med det syftade han på att hon skulle ligga i en grav.

Mannen har förklarat att var arg och inte menade allvar med vad han sade. Han trodde att polisen hade tystnadsplikt och inte förde vidare det han sade i förhöret.

Tingsrätten anser dock att mannen lär ha varit medveten om att polisen skulle berätta för kvinnan om hans hot. Han döms för olaga hot till att betala dagsböter på 8 400 kronor och 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mer läsning

Annons