Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två greps efter stöldturné på Skiljebo – boende slog larm under pågående bostadsinbrott

En man och en kvinna greps av polis på Skiljebo efter att de brutit sig in i ett kedjehus på Dagsvärmargatan i Västerås.

Annons

Vid 23-tiden på torsdagskvällen larmades polisen till en bostad på Skiljebo där två personer hade brutit sig in genom att krossa ett fönster i ytterdörren. De boende upptäckte tjuvarna, som då flydde ur huset.

– De stack ut till vägen där de hade en bil med en husvagn som väntade. De fick dock inte igång bilen och kopplade då ifrån husvagnen, men de fick ändå inte igång bilen och under tiden hann polisen komma till platsen och gripa dem, säger Ivan Åslund, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

De två gripna är en man i 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern.

Husvagnen som de hade kopplat till bilen visade sig vara stulen utanför ett verkstadsföretag på Brandthovdagatan tidigare.

– De hade även gjort inbrott i flera bilar på Skiljebo, men det är oklart om de kom över något, eller om det rubriceras som skadegörelse, säger Ivan Åslund.

Vid 22.30-tiden fick polisen in telefonsamtal från ambulanspersonalen.

– Någon hade rammat en port vid ambulansgaraget, men bilen lämnade platsen. Och det visade sig sedan att det vara samma bil som de här två gripna hade, säger Ivan Åslund.

Efter förhör med mannen och kvinnan beslutade åklagare att frige dem, men de är fortsatt misstänkta för brott.

Bilen är tagen i beslag för vidare utredning.

Läs också: Bilist rammade port till ambulansgaraget – duo greps i bilen efter inbrott och stölder på Skiljebo

Mer läsning

Annons