Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vittne stoppade grovt rattfull bilist

En Köpingsbo i 50-årsåldern körde till affären för att köpa mer folköl. Ett vittne reagerade på hans bilkörning, ringde polisen och konfronterade mannen. Det visade sig att han hade över en promille alkohol i blodet.

Annons

Händelsen utspelade sig vid Ica Supermarket, Nibble torg, tidigt en februarikväll i år.

En bil kom körande till parkeringsplatsen vid Ica och ett vittne reagerade på att bilen kördes väldigt långt in i parkeringsrutan, körde in i buskaget och skrapade framspoilerna i underlaget.

Trots försök att rätta till parkeringen lyckades inte bilisten förbättra bilens placering, varpå han stannade bilen och gick in i butiken. Vittnet reagerade på att mannen gick "snett och konstigt".

Vittnet flyttade sig och ringde polisen, men innan polisen kom fram kom mannen ut med tolv folköl. Vittnet konfronterade honom och frågade om han var nykter, samt bad honom stänga av motorn och vänta på platsen.

Det gjorde inte mannen, han sade att han hade bråttom och försvann med bilen.

Polisen hade dock fått registreringsnumret och en polispatrull skickades till mannens bostad i en annan stadsdel. Där hittade polisen honom och han berättade att han kört bilen hem.

För att säkerställa att Köpingsbon inte kunde hävda eftersupning togs han med för blodprovstagning i stället för utandningsprov. Blodproverna visade 1,39 promille.

Köpingsbon har nu åtalats för grovt rattfylleri. Det är oklart när rättegång kan hållas.

Mer läsning

Annons