Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brottsoffer söp – blir inte trodd om kidnappning i svarttaxi

Tre unga män frias från misstankar som tidigare har riktats mot dem. De åtalades för att ha kidnappat en man, för att sedan tvinga honom att utföra tjänster åt dem under pistolhot.

Två 21-åringar och en 26-åring häktades vid månadsskiftet augusti/september och åtalades sedan för olaga frihetsberövande, olaga tvång, rån, försök till rån och försök till utpressning. Västmanland tingsrätt friade männen från anklagelserna på tisdagen. Anledningen är att brottsoffrets uppgifter inte anses vara tillräkligt tillförlitliga för att det ska vara bevisat att han utsatts för brott.

Läs också [+]: Två män häktade för rån och olaga frihetsberövande – misstänks ha tvingat man tanka svarttaxi under pistolhot

Det var den 26 augusti som 29-åringen enligt åtalet tog en svarttaxi hem men i stället tvingades till bensinmacken vid Hammarbyrampen. Han berättar hur han under pistolhot tvingades tanka taxin han fördes bort i, ta ut pengar från sitt konto och köpa saker åt männen inne på macken. De åkte också till 29-åringens arbetsplats där männen ville stjäla saker. Sedan kördes han till Karlsgatan där han släpptes av. Då ska han också ha blivit av med kontanter, plånbok, mobil och jacka – enligt hans egen utsago.

Läs mer: Misstänks ha tvingat 29-åring tanka svarttaxi under pistolhot – ännu en person häktad

Det är visat att samtliga har åkt tillsammans i bilen och att det har gjorts bankomatuttag och köp från 29-åringens konto respektive kort. Det är också utrett att 29-åringen dök upp på sin arbetsplats tillsammans med de tre männen. Men det finns omständigheter som gör att Västmanlands tingsrätt inte litar på tillförlitligheten i mannens uppgifter och därför inte kan styrka de misstänka brotten, bland annat eftersom 29-åringen hade druckit stora mängder alkohol före bilfärden.

21-åringen som körde bilen döms däremot till böter för grov olovlig körning vid fyra tillfällen, rattfylleri vid två tillfällen och ringa narkotikabrott vid två tillfällen.

Läs också: Tog svarttaxi hem – kidnappades och tvingades köpa saker under dödshot