Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bubblande glädje i Kungsträdgården

Catharina Lindberg, Surahammar, har vunnit med sina bilder tidigare, både här på Veckans bild och i andra tävlingar.

Catharina fotograferar en hel del. Platserna, där hon hittar sina motiv, varierar, från hemmaplanen i Surahammar eller andra platser i världen. Två gånger om året åker Catharina och hennes barndomsvän till Stockholm för att strosa runt och fotografera i olika miljöer.

– Det finns mycket att fotografera där. På Djurgården, Söder och den vackra utsikten där. Nu är det digitalt och jag behöver inte snåla med bilder. Jag kan ta många på samma sak och hoppas att någon av dem blir bra, säger Catharina.

Fotodagarna i Stockholm brukar bli en promenad på en mil totalt och många bilder i kameran. En del bilder skickas till tidningar och tävlingar.

– Det är roligt att kunna använda bilderna, säger hon.

Väninnan och Catharina blev kamrater i tidig skolålder och bodde nästan grannar då. Säkert blåste de såpbubblor tillsammans då, men det minns Catharina egentligen inte, men kom plötsligt ihåg att såpbubblorna var i en liten plåtburk på den tiden.

Det händer att Catharina blåser såpbubblor med barnbarnen.

– Men för det mesta klarar de av det själva och de tycker om att jaga bubblorna.

När Catharina nyligen var i Stockholm vandrade hon i Kungsträdgården. Där stannade hon för att ta några bilder på en man som blåste stora bubblor till barnens glädje.

– Det var roligt att se hur han gjorde stora och mindre bubblor.