Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Buss välte på E18

22 människor skadades när en buss välte utanför Arboga.

Olyckan inträffade strax efter klockan 16.30. 44 kinesiska turister, plus en chaufför och en reseledare, fanns på den abonnerade bussen när den välte vid Gräsnäs, öster om Arboga. Ett 20-tal personer skadades, däribland bussens chaufför

- Vi försöker få in dem i ambulanser nu. Det är blandade skador men ingen är fastklämd, sa Magnus Persson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Köping, till TT.

22 skadade har förts nu till sjukhus i närheten, som Eskilstuna, Västerås och Örebro. Skadorna är av varierande grad, men enligt polisen är ingen livshotande skadad.

Olyckan inträffade på E18-påfarten vid Gräsnäs när bussen hamnade utanför vägbanan och lade sig på sidan. Enligt polisen är olycksorsaken ännu okänd, men enligt TT trodde räddningstjänsten på plats att bussen kan ha haft för hög fart genom en kraftig kurva.

Olycksbussen var en abonnerad buss och enligt polisen var passagerarna kinesiska turister på väg från Finland till Köpenhamn.

- De oskadda passagerarna ska nu identifieras och tas om hand, säger Thomas Gustafsson på polisens länskommunikationscentral.

Turisterna kommer att flyttas till en lokal i Arboga där en POSOM-grupp, som stöttar människor i kris, sätts in. I samband med det pågick på fredagskvällen också ett febrilt arbete med att hitta tolkar som kan kinesiska, rapporterar Bärgslagsbladet.

I och med att olyckan inträffade på påfarten påverkades trafiken förhållandevis lite av olyckan.