Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussolycka vid Ålunda

Två skolungdomar skadades lätt när deras skolbuss kolliderade med en annan bil på länsväg 252. Även föraren av personbilen fick föras till sjukhus.

Det var vid 15.30-tiden på torsdagseftermiddagen som olyckan inträffade vid Ålunda som ligger mellan Hallstahammar och Surahammar.

En mindre skolbuss som var på väg mot Surahammar med två gymnasieelver krockade med en personbil.

Vid kollissionen trycktes förarsidan på bilen in ordentligt. Räddningspersonalen fick lov att klippa upp förardörren.

Den kvinnliga föraren kunde blodig och något omtumlad själv kliva ur bilen och sätta sig på båren innan hon fördes till sjukhus för omplåstring och kontroll. Passageraren i bilen klarade sig helt utan fysiska skador.

Även föraren av skolbussen klarade sig utan fysiska skador. De två skolungdomarna, varav en rullstolsburen, fick föras till sjukhus. Men enligt polisen är de fysiska skadorna även lindriga för dem.

Räddnings- och röjningsarbetet på olycksplatsen tog nästan två timmar och orsakade helt stopp i trafiken och därmed långa köer efter vägen.