Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butiksrån på Önsta-Gryta

När en man i personalen skulle öppna Coop Konsum-butiken strax före sju på måndagsmorgonen överfölls han av minst två mörkklädda personer.

Annons

Den butiksanställde blev slagen med ett järnrör och tvingades att öppna skåpet där kontanter fanns. Gärningsmännen fick med sig en okänd summa pengar. Den butiksanställde blev inte så allvarligt skadad fysiskt, men mycket chockad.

Ambulans kom till platsen och ambulanspersonalen undersökte honom. Men han behövde inte uppsöka sjukhus. Han togs om hand av arbetskamrater och butiksföreståndaren.

Polisen avbröt sökandet efter gärningsmännen under förmiddagen och inga misstänkta har gripits. Polisens tekniker och kriminalare finns på plats för att fortsätta utredningen.

- Vi har vissa spår som gör att vi tror på en viss flyktväg, säger Jouni Mäkinen, förundersökningsledare.

Enligt Janne Pettersson, pressekreterare på Coop, är butiken stängd tillsvidare.

- Just nu lägger vi fokus på att ta hand om personalen. Vi har utarbetade rutiner för krishantering och samarbetar med Previa.

- Speciella insatser görs förstås för den anställde som drabbades av rånarna, säger Janne Pettersson.

Enligt pressekreteraren är det andra gången som butiken på Önsta-Gryta rånas.