Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg ut Fridnässkolan!

Annons

Fryxellska skolan, som är en friskola, tar emot elever från årskurs 4. Skolan har också särskilda närområdesklasser.

Skolinspektionen förtydligade nyligen att friskolor enligt skollagen inte får lämna förtur till elever från närområdet. Det medför att Fryxellska skolan efter en treårig utfasningsperiod tar bort intaget till närområdesklasserna. Dessa förändringar har lett till oro hos många familjer i Fridnässkolans närområde, då barnen efter tre år på Fridnässkolan har kunnat börja i närområdesklass på Fryxellska skolan.

När förändringarna blev kända började Västerås stad leta efter en bra lösning för eleverna i årskurs 4 och 5, då vi anser att det är viktigt att de yngre skolbarnen så långt möjligt kan gå i en skola i närområdet.

För att lugna berörda familjer vill vi nu tala om att vi ser goda förutsättningar att bygga ut Fridnässkolan till en F-5-skola. Vår ambition är att förverkliga detta under kommande mandatperiod.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel