Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggprojekt i Västerås har spårat ur

Jag sitter och läser protesterna om det föreslagna höghuset i hörnet Skultunavägen-St:a Ursulas väg. Det gör mig mycket förvånad hur utbildade arkitekter, stadsbyggnadsdirektören och byggnadsnämnden inte ser att denna förtätning saknar både rätt proportioner och anpassning till detta läge. Saknar man den kompetens och omdöme som behövs för ett sådant objekt?

Det har ju de senaste åren varit flera objekt i staden som helt har spårat ur. Det värsta projektet är ju Svenska kyrkans nya hus på Västra Kyrkogatan. Där har man likt en elefant klampat in i gamla kulturlager med en byggnad som saknar allt vad kunskaper heter om kulturhistorisk värdefull miljö. Förr var det väldiga restriktioner med anpassning i sådana miljöer.

Det verkar som Stadshuset och den socialdemokratiska alliansen än en gång vill förstöra värdefulla miljöer precis som på 60-talet. Lär man sig aldrig? Jag tycker vi förstört så mycket av våra gamla trivsamma miljöer så vi måste hejda oss.

Stadsbyggnadsförvaltningen/byggnadsnämnden och Svenska kyrkan verkar vara på samma linje. De verkar bara ha ett mål att chockera och sätta Västerås på kartan som en destruktiv stad. Vi har ju till exempel Kungsgatan och gamla Klippan som skulle kunna bli en fantastisk kulturmiljö.

Heder åt Lars Luttropp och hans kompanjon som vågat ta tag i detta, men jag tvivlar på att de får något gehör Jag skulle vilja ha svar av stadsbyggnadsdirektören, byggnadsnämnden och Svenska kyrkan hur ni tänker och hur ni kan arbeta på detta felaktiga sätt.

Värna vår kulturmiljö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare