Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byråkratdräkter och tonårströjor

Vallbyrevyns ensemble blir pålitligare för varje år och härbärgerar utan hack och besvär även det nya talangskottet Maria Olsson, som fyller ut både byråkratdräkt, tonårströja och partyklänning.

I nöd och lust anspelar kanske på prinsessbröllopet. Men utöver några doser romantik (utan kungligheter – tack!) bjuds publiken på en rad elegant analyserade tidsmarkörer från husförfattaren Staffan Bjerstedts penna. Måhända riskabelt att lita så tungt på en upphovsman (16 av 24 nummer) men med dessa gestaltare växer materialet till en variationsrik föreställning.

Inte otippat finns de sociala mediernas övertagande av verkligheten med, liksom besparingar inom både teater och sjukvård.

Även Stina Elgs text Barn är ett folk, med Sören Ivemyr och Andreas Sköld i kortbyxor, speglar samhällstendenser, och det i svärtad ton.

Sören Ivemyrs och Jan-Erik Hagströms vresiga ”gubbar” är som vanligt obetalbara, med höjdpunkter som TV3-programmet Grannfejden och hunddramat Rastgården. Ge dessa två varsin trenchcoat och dammsugare och de förvandlar scenen till en husdjursthriller på hög nivå.

Charmören Andreas Skölds vältajmade kroppsspråk (försmådd eller lyckosam spelar ingen roll) lockar till skratt så snart han gör entré och Helén Starborg får inte bara gestalta feminism och PRO utan även befriande flippa ut i numret Positiv inställning.

I år har även det begåvade musikaliska samspelet utökats, och helhetsintrycket blir: mer kul och trivsamt än gapskrattsroligt. Och gemytet får även avrunda, i en softad Georgia (här: Vallby) i intim jazzklubbston.

ANN LYSTEDT

Revyn

Vad: Sommarrevy ”I nöd och lust”

Var: Vallby friluftsteater

När: I går kväll (spelas 10-27/6, 12-21/8)

Regi: Billy Nilsson, Jan-Erik Hagström

Texter: Staffan Bjerstedt, Stina Elg, pseudonymen Tea Hammarén

Ensemble: Jan-Erik Hagström, Sören Ivemyr, Maria Olsson, Andreas Sköld, Helén Starborg