Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byt barnkläder i Hökåsen i helgen

I helgen inträffar den årliga traditionen Klädbytar-dagar i Församlingsgården Hökåsen.

Om du har barn och har vägarna förbi Hökåsen i helgen kan du göra fina fynd när det gäller barnkläder (upp till storlek 140) och saker för barn (och även några mammakläder).

Under fredagen kom nämligen de 200 föranmälda försäljarna med sina kläder.

– Vi har inte plats för fler, vi har varit tvungna att tacka nej till ett trettiotal, säger Elisabet Berggren, husmor och projektledare för klädbytardagarna, och som i år genomför klädbytardagarna för 23:e året.

– De fanns redan när jag blev anställd här i Hökåsen, säger hon.

Förutsättningarna för klädbytardagarna är lite speciella. Det kommer garanterat att vara kö av köpsugna redan vid öppningsdags. Försäljarna får 50 procent av försålt belopp. Övriga 50 procenten går till olika hjälporganisationer:

– Västerås stadsmissions ungdomsteam, Svenska kyrkans internationella arbete, församlingens diakoni och några fler, säger Hanna Lejbro, församlingspedagog.

Det som inte säljs lämnas till Kungsörs återvinning och second hand:

– De tvättar och lagar kläderna och skickar huvuddelen till barnhem och hjälpverksamhet i Baltikum och Vitryssland, säger Hanna Lejbro.

Klädbytardagarna har öppet 9–15 lör- och söndag. Adress: Badelundavägen 2.