Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C: Äntligen finns det flera sorters apotek att välja mellan

Annons

Tack vare Centerpartiets och Alliansens omreglering av apoteken har vi nu fått över 6 000 försäljningsställen för receptfria läkemedel. Ett 80-tal helt nya apotek har etablerat sig i både mindre och större orter och många fler är på gång. Branschen räknar med 500-700 nya apotek inom de närmaste åren.

Det är en fantastisk utveckling som Centerpartiet och jag är stolta över. Vi har ökat tillgängligheten och förbättrat servicen på ett säkert och tryggt sätt. Det är inte längre omöjligt att få tag i huvudvärkstabletter på annat än ordinarie öppettider. Äntligen finns det flera olika sorters apotek att välja mellan för oss konsumenter.

Vänsteroppositionen tycker att det är politiker och statliga direktörer som vet bäst hur apoteksmarknaden ska skötas. Därför vill oppositionen, med Lars Ohly (V) i spetsen, återförstatliga apoteken. Tror Ohly att alla bor i Stockholms innerstad med ett apotek runt hörnet?

Det är synd att en ökad tillgänlighet, företagsamhet och valfrihet är ett problem för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel