Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C: Den politiska temperaturen stiger

Maj är den månad då både centerrörelsen och den svenska naturen gör Sverige allt grönare.

Framåtblickande förnyelsearbete är nödvändigt och skall komma den enskilde medborgaren till del .

w ”Var med och förnya Svergie” är en pågående dialog , initierat i maj av Centerpartiet, gällande Västerås och Sverige. Hela Centerpartiet liksom Västerås kommun-krets är med och håller på att utforma ett förnyelsearbete/vision för Sverige där medborgarperspektivet är en viktig utgångspunkt.

Utifrån politikerområdena välfärd, jämställdhet, tillväxt, miljö och integration bjuder nu Centerpartiet in till öppen dialog, bland annat i studiecirkelformat. Utifrån detta viktiga förnyelseperspektiv kan det vara på sin plats att skärskåda de rödgrönas nyligen presenterade budgetalternativ.

Det visar tydligt att det rödgröna sam-arbetet har totalt havererat:

w Socialdemokraternas nya ledargarde på riksplanet söker sig fram bland otydliga begrepp och formuleringar. Besked om politikens innehåll saknas bland alla ord, ord och åter ord!

w Vänsterpartiet bullar upp med alla tänkbara skattehöjningar.

w Miljöpartiets alternativ innebär försämrade villkor för landsbygden, högre skatt för alla som arbetar och kraftiga försämringar för unga på arbetsmarknaden!

De gröna näringarna får en ökad skattebörda med cirka 300 miljoner kronor om Miljöpartiet får bestämma. Dessutom hamnar 14 000 ungdomsjobb i farozonen med fördubblad arbetsgivaravgift för ungdomar.

Ett samlat rödgrönt alternativ saknas. Nu framträder i stället ett rödgrönt politiskt alternativ för väljarna som består av tre nyanser av rött:

w en diffus och oklar socialdemokratisk rödfärg,

w ett illrött skattehöjarparti vid namn, Vänsterpartiet.

w Det hela toppas med den miljöpartistiska vattenmelonen – grön utanpå men röd inuti!

”Var med och förnya Svergie” är en tydlig, konkret, konstruktiv och absolut nödvändig väg att gå för att få med det riktiga medborgarperspektivet! I det arbetet är Centerpartiet intiativtagare och är därmed en garant för positiv förnyelse av Västerås, regionen och Sverige.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel