Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(C) föreslår husbåtar

50 platser för husbåtar i Västerås hamn. Kan det vara något? Det tycker i alla fall Centerpartiet.

– Vi har många typer av boende i Västerås, men just husbåtar saknar vi, säger Centerpartiets gruppledare i Västerås, Lars Kallsäby.

Partiet har i en motion till kommunfullmäktige framfört att man tycker att det bör utredas var och hur 50 husbåtsplatser skulle kunna inrättas.

– Men det ska inte vara ett sätt att bo lite ”underground”. Det ska vara miljömässigt, attraktivt boende, säger Lars Kallsäby.

Skulle Västerås upplåta plats åt husbåtar skulle det krävas serviceinrättningar på land, till exempel för att ta hand om avfall, resonerar Lars Kallsäby, och då skulle kommunen också kunna ta ut en serviceavgift.

– Det blir som en camping ungefär.

Frågan om husbåtar har stötts och blötts i Västerås flera år. Både Tegeludden och Östra hamnen har nämnts som tänkbara platser för båtboende, men ingenting har än så länge blivit verklighet.

– Frågan tycks väcka huvudbry hos byråkrater, säger Lars Kallsäby.

Om Centerpartiets motion väcker gehör även hos de andra partierna återstår att se.

– Det finns en väldig massa åsikter om husbåtar, konstaterar Lars Kallsäby.