Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C: Höga skatter hotar företag och jobben

Flesta jobben skapas i små företag

Clas Lundberg den 14 januari skriver i en replik att tillväxten inte bor hos Centerpartiet. Han menar också att ett konkurrenskraftigt näringsliv inte kan byggas med hjälp av låga skatter.

Är det då höga skatter som ger sådana resultat? Knappast! Att hålla ner skattetrycket för medborgare så väl som företag är nödvändigt anser jag och Centerpartiet för att vi ska få den tillväxt i Sverige som vi behöver för att säkra vår välfärd.

Lundberg hävdar vidare att det är en myt att fyra av fem jobb skapas i små företag. Branchorganisationen Företagarna presenterade 2014 en rapport över jobbskapande i Sverige under perioden 1990-2013 där de konstaterar just att 80 procent av jobb skapades i små företag.

Under perioden ökade antalet jobb i privat sektor medan antalet jobb i offentlig sektor föll. Om Lundberg menar att det är en myt får han ta upp det med Företagarna.

Sen har Lundberg givetvis rätt i att jobb skapas när samhället och näringslivet investerar i olika projekt. Det är just dessa investeringar som vi i Centerpartiet vill underlätta. På det området står regeringen tämligen handfallen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel