Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C i Surahammar: Vill du bestämma vem som lagar din mat?

För Centerpartiet är omsorgen om våra äldre och sjuka en mycket viktig fråga, liksom möjligheten till valfrihet. Därför är det viktigt att de som är äldre och sjuka får välja vilken mat de vill ha hemkörd.

Annons

I dag är maten till många av vår äldre och sjuka under all kritik, speciellt de matlådor som kommunen kör hem till de gamla. Därför stödjer vi jordbruksminister Eskil Erlandssons vision om att göra Sverige till Europas nya matland, där vi ska satsa på en bra och sund mat åt alla. Därför ska vi arbeta för att vår kommun låter dem som får mat hemkörd ska få välja vem som ska göra maten.

Centerpartiet vill göra ”fritt matval” obligatoriskt i Surahammars kommun. Precis som äldre kan välja vem som kommer hem och städar så kan den som är äldre (och har fått beviljat biståndsinsatser av kommunen) välja vem som ska laga den mat man äter.

Att maten är hemlagad eller gjord på närproducerade råvaror råvaror kan då bli en stark konkurrensfördel.

Valfrihet i omsorgen är en fråga om köksbordsdemokrati. Centerpartiet vill flytta makten från kommunen till den enskilda människan.

Äldres rätt att bestämma kommer först. De gamla har jobbat i hela sitt liv, det minsta som de förtjänar är god mat.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel