Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C: Lätt att vara populist i ord, svårare att vara det i handling

Det är med stort intresse jag läser oppositionsrådet Glenn Anderssons (S) kommentarer i lördagens VLT om arbetssituationen på Centrallasarettet i Västerås. Han för oppositionens talan och slår fast att verksam-heten behöver mer pengar och ytterligare avdelningar behöver öppnas för att avlasta personalen.

För cirka två veckor sedan behandlade landstingsfullmäktige landstingsplan och budget för 2011. I Social-demokraterna och Vänsterpartiets förslag till budget och landstingsplan för 2011 glömde Andersson bort att ta med dessa förslag.

Tvärtemot så kan jag i det förslag som Andersson ansvarar för läsa att ”Resurser bör omfördelas från den slutna sjukhusvården till vårdcentralerna och att en total genomlysning av specialistsjukvården ska göras som ska leda till en reducering av länssjukvården i Västmanland samt kostnadsbesparingar”.

Ingenstans i vänsterpartiernas förslag går det att finna ordet vårdplatser än mindre ett förslag om en utökning av vårdplatser. Samverkan står det där-emot en del om och jag håller helt och hållet med Glenn Andersson om att samverkan på olika sätt behöver förbättras.

Under 2010 har fördelningen av vårdplatser inom specialistsjukvården varit föremål för diskussioner. Slutsatsen är att antalet vårdplatser är tillräckligt, men att fördelningen mellan klinikerna behöver förändras.

Majoriteten har beslutat att undersöka om så kallade lättvårdsplatser och uppvakningsplatser dygnet runt kan minska belastningen på vårdplatser.

Det är lätt för oppositionen att vara populistisk i ord men det gäller också att vara det i handling.

Glenn Andersson har under sina tidigare år i majoritet haft lättare för att lägga ner vårdplatser än att öka ut antalet vårdplatser.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel