Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C: Miljöpartiet sviker västeråsarna och miljön

Det rödgröna styret i byggnadsnämnden i Västerås, med miljöpartistisk ordförande, har fattat beslut om att stoppa alla nya planläggningar av bebyggelsegrupper på landsbygden.

Centerpartiet arbetar konsekvent för en positiv syn på utveckling av hela kommunen och kommer inte stillasittande se på när de rödgröna, med i det här fallet Miljöpartiet i spetsen, försvårar en sådan utveckling!

Det går att konstatera några tydligt klara skiljelinjer mellan Centerpartiet och nuvarande Miljöpartiets politik.

Som stödparti åt den dåvarande socialdemokratiska regeringen bidrog Miljöpartiet under tolv års tid (1994-2006) till att bevara dåvarande låsta positioner i energipolitiken. Kärnkraften fick fritt spelrum, det förnybara minimala medel och förutsättningar till utbyggnad. Miljöpartiet sade sedan nej till energiöverenskommelsen som innebär stora offensiva satsningar på förnybar energi och försvårade regelsystem för kärnkraften.

Hur pass trovärdigt är ett parti som säger sig vara för satsningar på förnybara energisystem, men röstar nej till detta i riksdagen?

Centerpartiet är för bilen men emot utsläppen. Därför satsar vi på fler vägar (bland annat för goda privata transporter och miljövänlig kollektivtrafik) och nya miljöbilar. Vårt mål är en helt bensinfri bilpark.

Miljöpartiet jagar bilarna och bilisterna. De motarbetar nya vägsatsningar i städerna och på landsbygden.

Centerpartiet tror på en levande landsbygd och blomstrande småstäder. Därför satsar vi på vägar, småföretagande och utveckling i hela landet. Även där tågen och tunnel-banan inte stannar.

Miljöpartiet jobbar aktivt för höjda bilskatter, minskade vägsatsningar skärpt strandskydd. Plus en del andra regleringar. Det är en politik som hindrar utveckling i hela landet.

Miljö och klimat bryr sig inte om nationsgränser. Därför vill Centerpartiet satsa på ett globalt miljösamarbete med export av miljöteknik och klimatinvesteringar i fattigare länder.

Miljöpartiet satsar i första hand på klimatnationalism, där varje land får klara sig självt. De säger nej till en elkabel som kan minska klimatutsläpp på andra sidan Östersjön.

Centerpartiet vill att politiken ska göra det enkelt och ekonomiskt för människor att leva miljövänligt. Ju mer det lönar sig att välja miljöbilar, återvinning och grön teknik, desto fler kommer att välja klokt.

Miljöpartiet utgår ifrån tvång och regleringar, skattehöjningar och straffpolitik. Människor ska inte stimuleras, utan tvingas.

Centerpartiet, det gröna socialliberala partiet i regeringen är garanten för att förnyelsen fortsätter. Vi kommer att fortsätta kämpa för att alla människor i Sverige och i världen ska leva i en trygg och miljösäker värld!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel