Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C: Ökad kompetens ska ge kortare vårdkö

Annons

Genom att starta kompetenshöjande utbildning inom psykoterapi kan psykiatrin inom Region Västmanland erbjuda behandling till fler som är i behov av hjälp mot bland annat ångest och depression.

Steg 1-utbildningen inom psykoterapi kommer till efter ett förslag från Centerpartiet. Utbildningen innebär att fler psykoterapeuter bland annat kan erbjuda KBT-behandling (kognitiv beteendeteori). Samtidigt som psykiatrin i länet får rätt medel och kunskaper för att uppfylla kommande reviderade nationella riktlinjer inom området depression- och ångestsyndrom.

Såväl vuxenpsykiatrin som barn- och ungdomspsykiatrin har svårigheter att ge vård i rätt tid, en stark bidragande orsak till detta beror på brist på utbildad personal. Genom att inrätta en utbildning i egen regi skapas bättre förutsättningar.

Birgitta Andersson (C)

regionråd i opposition

Läs mer: Nedvärderande mot patienter och kollegor

Debatt: Alliansen: Låt oss alla välja psykoterapeut

Debatt: Politiker behöver lyssna på oss patienter

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel