Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C: Ökad kompetens ska ge kortare vårdkö

Genom att starta kompetenshöjande utbildning inom psykoterapi kan psykiatrin inom Region Västmanland erbjuda behandling till fler som är i behov av hjälp mot bland annat ångest och depression.

Steg 1-utbildningen inom psykoterapi kommer till efter ett förslag från Centerpartiet. Utbildningen innebär att fler psykoterapeuter bland annat kan erbjuda KBT-behandling (kognitiv beteendeteori). Samtidigt som psykiatrin i länet får rätt medel och kunskaper för att uppfylla kommande reviderade nationella riktlinjer inom området depression- och ångestsyndrom.

Såväl vuxenpsykiatrin som barn- och ungdomspsykiatrin har svårigheter att ge vård i rätt tid, en stark bidragande orsak till detta beror på brist på utbildad personal. Genom att inrätta en utbildning i egen regi skapas bättre förutsättningar.

Birgitta Andersson (C)

regionråd i opposition

Läs mer: Nedvärderande mot patienter och kollegor

Debatt: Alliansen: Låt oss alla välja psykoterapeut

Debatt: Politiker behöver lyssna på oss patienter

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel