Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C om kyrkan: Lägre trösklar och högre i tak

Det finns de som vill stänga Svenska kyrkan, de som vill att bara människor som kvalificerar sig på något sätt ska kunna ta del av kyrkans verksamhet. Vi i Centerpartiet tycker att det är helt fel väg att gå, faktiskt en farlig väg att gå som skulle rasera den kyrkan så många av oss älskar.

Jag har besökt flera församlingar i Västerås de senaste månaderna och pratat med människor som arbetar och agerar i verksamheten. En sak de nästan enhälligt säger är att de fruktar för hotet mot den öppna folkkyrkan. Det riskerar att lägga fokus på internt navelskådande istället för att lära från omvärlden.

Att stänga Svenska kyrkan för vissa människor och kräva något sorts kristendomstest för inträde anser jag förkastligt. Om du kan fler bibelcitat än jag, ska du då släppas in och inte jag? Det blir en orimlig och orättvis uppgift för kyrkan som vi bäst undviker. Vi bör ha lägre trösklar och högre i tak, inte tvärtom.

Svenska kyrkan ska fortsätta vara en öppen folkkyrka som välkomnar dem som söker sig dit. Kyrkan ska fortsätta ta socialt ansvar för att hjälpa dem som behöver hjälp. Det går Centerpartiet till val på och det kommer vi arbeta för om vi får väljarnas förtroende.Sist vill jag säga att självklart ska Svenska kyrkan verka utifrån vår kristna tro. Gud och Jesus finns alltid med oss genom Den helige ande för att ledsaga och för oss att rådgöra med. Det får vi heller inte mista för då hotas kyrkans själ på allvar.

Magnus Nystedt Kandidat i kyrkovalet för Centerpartiet i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel