Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C: Vi behöver fack som går i takt med tiden

Rätten att ansluta sig till en fackförening är en vital del av vårt demokratiska system. Att fackliga organisationer och arbetsgivare har ett bra samarbete är också en viktig förutsättning för att svenskt näringsliv ska vara konkurrenskraftigt och att nya och växande företag ska kunna skapa fler jobb.

Centerpartiet ser stora fördelar med politiskt obundna fackföreningar med lokal förankring som ser till medlemmarnas bästa. Tyvärr är det vanligt att den fackliga makten missbrukas i politiska syften, vilket drabbar både småföretagare och enskilda medlemmar hårt.

Därför anser vi att en omorientering är nödvändig för att de fackliga organisationerna ska fortsätta spela den viktiga roll de genom åren har haft för svensk arbetsmarknads utveckling. Facket har absolut en viktig roll i samhällsutvecklingen även framöver. Sverige behöver fackliga organisationer som går i takt med tiden.

Kampen om att locka till sig den bästa arbetskraften och skapa de bästa förutsättningarna för företagande är stenhård. Sänkta skatter är ett viktigt verktyg för att möta den allt tuffare konkurrensen från omvärlden.

Socialdemokraterna pratar ofta om ökade klyftor. Det är klassisk retorik från deras sida, men faktum är att vi är ett av de länder i världen med minst inkomstskillnader. Tack vare arbetslinjen och jobbskatteavdraget som har gjort att fler har kommit i arbete.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel