Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Camparna i Hallsta trivs i alla väder

En del av gästerna på Skantzö camping är där för första gången. Men de flesta är återkommande och låter inte vädret påverka campingdagarna.

Kenneth och Karina Rosendal är från Hallstahammar från början, men flyttade till Säffle för 18 år sedan. Tillsammans med barnen Evangeline och Marcus har de besökt campingen varje år sedan dess.

– Vi har badat, gått fina promenader längs slussarna och framförallt har vi fått besök av de äldre i släkten. Det betyder mycket att komma hit, säger Karina.

– Vi har ju rötterna här, till-lägger Kenneth.

Att vädret är dåligt deras sista dag på campingen gör inte så mycket.

– Att bila är perfekt när det inte är så varmt, säger Kenneth.

Makarna Ingvar Kristiansson och Halla Hlöversdottir är från Island. De är på campingen tillsammans med makarna Kåre och Elsa Brautaset och vännerna Sölvi Saure och Rune Horn från Norge. Sällskapet är i Sverige i en vecka, men tillbringar bara en dag på Skantzö camping. Trots att vädret är grått håller de humöret uppe.

– Vi har hållit på med rockringen, slappnat av, druckit vin och rom, säger de i kör och skrattar.

Stockholmaren Kenneth Klang och vännen Gunnar Björk från Sandviken besöker campingen tillsammans med barnbarnen nästan årligen. På kvällen väntar grillning. Men under den gråa förmiddagen var det andra aktiviteter som gällde.

– Vi har tittat på minizoo. Kanske blir det lite shopping också, säger Gunnar.