Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carlos lucia – när eleverna fick välja

Sammanlagt 12 elever hade visat sitt intresse för att vara lucia på Engelska skolan på Eriksborg. Sedan följde en omröstning av skolans 620 elever. Resultatet blev två lucior.

Västerås. Den ena lucian är Carlos Trésor och den andra är Alma Jonuks. Därmed får Engelska skolan sin första manliga lucia.

Sammanlagt 13 elever hade ansökt om att få bli lucia, 9 flickor och 4 killar. Efter omröstning av de 620 eleverna på skolan stod Carlos och Alma som finalister.

Hur kom du på den här idén?

– Det började som en kul grej – ett skämt. Sen kom jag på att det spelar egentligen ingen roll om det är en tjej eller en kille som är lucia. Jag kommer att ha full mundering. Jag vill vara en profil och en förebild för killarna. Lucia är stort och jag vill visa att man vågar och att det inte är någon skillnad mellan könen, säger Carlos Trésor med ett skratt.

– Det här har varit riktig kul, säger Alma som ska lussa för skolans mellanstadieelever.

Lucia kommer de att få vara flera gånger under fredagen, då skolan inte har så stora utrymmen så att alla elever får rum på samma gång.

Hittills har också reaktionerna på att Carlos blivit framröstad som lucia bara varit positiva. När vi går genom skolans korridorer är det flera elever som gratulerar honom.