Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carlsson tappade: ”Jag är riktigt besviken”

Tre under par och en delad andraplats inför hål 13. Då rasade Magnus A Carlssons runda.
- Det sket sig, säger 30-åringen.

Magnus A Carlsson inledde bländande på vackra Bro Hof. Europatourproffset hamrade in tre raka birdies på trean, fyran och femman efter ett stadigt spel från tee till green och ett par suveräna puttar. Han avslutade första nio med en bogey på nian – men var alltså bra med inför avslutningen. På sista nio sköt han en birdie på tolvan – och var i det läget delad tvåa i tävlingen. Då kom raset.

- Jag slog många fina slag, det gick bra där. Så det är trist att det slutar sådär.

Det han pratar om är hål 13 – en par femma som spelas med vatten på hela högersidan. Carlsson slog den bästa driven i bollen och låg nära vattnet i linje mot green. Det såg ut som att försökte att gå för två – men faktum är att det toppade träklubbaslaget var ämnat att lägga upp för inspel.

- Jag försökte inte att gå för det utan skulle lägga upp mig till vänster. Jag hade säkert kunnat slå mot green men då hade jag behövt en riktigt bra smäll för att nå. Men det gick inget vidare att lägga upp den heller, det blev en liten sork, säger ”Mange”.

Han droppade och försökte hitta fairway igen – men landade tjockt i ruffen.- Den landade säkert 50 meter vänster om där jag hade tänkt.

Hålet slutade med en dubbelbogey och därifrån slog Carlsson ytterligare en dubbel och en bogey på vägen in mot 18.

- Det var en väldigt tråkig avslutning. Jag tappade slag på slag och är jävligt besviken helt enkelt.

Efter första dagen är han delad 69. En bra runda i morgon innebär säkerligen klarad kvalgräns och fortsatt spel.

- Jo, det är ju en dag i morgon också så jag får hoppas att jag spelar bättre då och håller ihop det i 18 hål. Men just nu är det jäkligt trist. Jag får dra i mig lite lunch och bli glad igen efter det, avslutar Magnus A Carlsson efter första dagens spel.