Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carola-rekordet höll en dag

 
Nostalgi - 80-talet
Visa alla artiklar

Birgit i Köping har 2 583 bilder.

VLT 9 september 1983.

En enda dag höll sig Carola-rekordet. Birgit Paulsen i Köping har hittills fått ihop 2 593 bilder i sin välordnade pärm.

Hur många dubletter hon har är ännu inte kontrollerat.

- Desstuom har jag ett hundratal bilder som jag ännu inte satt in i pärmarna, säger Birgit Paulsen.

Femtonåriga Birgit Paulson i Köping blev "tänd" på Caola redan då den svenska finalen avgjordes i våras. Hon började samla bilde direkt och får hjälp av kamrater, släkt och vänner.

- Förutom att brevvänner skickar bilder får jag bilder från mormor och kusiner i Norge. Jag jobbar extra i en kiosk och har där fått löpsedlar som nu hänger på väggen.

Birgit går i nionde klass i Scheeleskolan i Köping. Att samla bilder på Carola Häggkvist har blivit hennes stora intresse allt sedan den svenska schlagerfinalen i TV.

Förutom att klippa bilder ur tidningar har Birgit köpt fotografier från tidningar. Dessutom var hon naturligtvis i Väserås vid Carolas konsert och tog egna bilder.

- Nej, jag har själv aldrig pratat med Carola. Jag har skrivit till hennes föräldrar men ännu inte fått något svar. Min bror har varit hemma hos Carola, men då var familjen bortrest, säger Birgit om sina försök att skapa en personlig kontakt med sin idol.

Birgit har naturligtvis de två LP-skivor som Carola finns med på samt de två EP-skivorna.

Hon kommer säkert att stå i kö för att köpa den EP som snart kommer ut. Överst på önskelistan till jul kommer säkert Carolas nya LP att stå - om hon nu kunnat låta bli att springa och köpa den själv.

Väggarna i Birgits rum är fullklistrade med bilder av Carola Häggkvist. I bokhyllan finns ett tiotal pärmar och album där bilder samlas i plastfickor. Alla noga räknade och summerade.

Nu återstår om någon lyckats samla ihop mer än 2 593 bilder.